• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin

Cyklopedin Online

Din guide till en fulländad cykelupplevelse.

Öka din cykelsäkerhet och medvetenhet med Garmin Varia Radar

Bakåtseende radar med integrerad lampa - Garmin Varia RTL516 är prylen du inte visste att du behövde, men som du inte vill vara utan.

Cykloteket öppnar ny cykeldestination i Kungens Kurva

10 januari slår vi upp dörrarna till vår nya cykeldestination i Stockholm. I Kungens Kurva möts du av 3300 kvadratmeter cykel och verkstad. Läs mer i Cyklopedin.

Vinn ett smidigt cykellås från Kryptonite 

Vinn ett säkerhetsklassat och ihopvikbart cykellås från Kryptonite. Värde 1499kr. Sista tävlingsdag är 24 oktober 2023.

Tävla om Lazer Tonic KinetiCore-hjälmen

Svara på tre frågor och var med i utlottningen om Lazer Tonic KinetiCore cykelhjälm.

Få 30% återbäring på din Lazer hjälm!

USE YOUR HEAD - den som är smart nu kan kan köpa en Lazer hjälm på rabatterat pris och få 30% återbäring!

Vinn en cykelsemester i Kungsberget i sommar!

Tävla och vinn en vistelse i Kungsberget nu i sommar för dig och fem kompisar, eller hela familjen.

Tävla och vinn ett ihopvikbart lås från Kryptonite!

Vinn ett smart cykellås från Kryptonite som är både säkerhetsklassat och ihopvikbart.

Vinn hjälmen Lazer Tonic KinetiCore

Tävla och vinn den lätta och säkra landsvägshjälmen Lazer Tonic KinetiCore, värd 949 kronor.

Guide till lyckad cykelpendling och transport med cykel 

Välkommen till vår guide som hjälper dig att komma igång med att använda din cykel som transportmedel! Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren cyklist kommer denna guide att ge dig värdefulla tips och produktrekommendationer för att göra din cykelpendling effektiv och behaglig.

Cykelförmån 2022 - Nya skatteregler

1 januari 2022 blev det billigare för anställda att skaffa förmånscykel. Ett initiativ för att öka cykelpendlingen och uppmuntra fler att ta cykeln till jobbet. Här förklarar vi vad dem nya skattereglerna innebär. 

Hur fungerar förmånscykel?

Förmånscykel har blivit alltmer vanligt bland företag runt om i Sverige. Att erbjuda anställda förmånscykel är ett bra initiativ av arbetsgivare som vill ha en välmående och högpresterande arbetsplats. Här reder vi ut hur förmånscykel fungerar.  

Leasa elcykel med förmånscykel

Elcykel är trendigt och nu kan du köpa elcykel billigt genom förmånscykel. Att cykla på elcykel är både billigt, roligt och bra för både hälsan och miljön.

Nyheten Lazer KinetiCore

Rotationsskydd PLUS bättre ventilation och mindre vikt. Visst låter det nästan för bra för att vara sant? Men med Lazers nyutvecklade teknologi KinetiCore är det verklighet.

Så tar du bättre cykelbilder

Visst är det så att det är själva cyklandet som är grejen. Fina turer i en fantastiskt miljö skapar en härlig känsla både under tiden, men också när man tänker tillbaka på dem. Men minnena blir ännu starkare om du kan kolla på fina bilder från den där perfekta kvällsturen eller den häftiga cykelsemestern i alperna.

Cyklopedin: Dämparservice

Dämparservice

Ta hand om och sköt dina dämpare på rätt sätt, då upprätthålls både funktion och livslängd. Här visar vi några enkla och snabba knep som alla har glädje av.

Cyklopedin: Nya Scott Spark

Nya Scott Spark

Va, var är bakdämparen?Lugn, den finns där, även om den är visuellt borttrollad. För den som hängt med på mountainbikefronten genom åren kan ju enkelt dra sig till minnes att trender kommer och går. Men vissa gånger så slår "nymodigheterna" igenom på bred front och är här för att stanna.

Cyklopedin: Världens cykelvänligaste städer

Världens cykelvänligaste städer

Stockholm bra – men borta bäst!Om man ser positivt på tillvaron kan man säga att Stockholm har en enorm potential som cykelstad. Är man lite mer negativt lagd ser man att många städer känns enormt mycket modernare när det gäller persontransporter. Låt oss drömma oss bort för ett slag. Till städer som tagit cyklingen på allvar. Och gjort det länge.

Cyklopedin: Powerpendla till och från jobbet

Powerpendla till och från jobbet

Att ta cykeln till och från jobbet är suveränt! Du spar pengar jämfört med om du skulle ta bussen eller bilen, samtidigt som du får röra på dig. Många av oss har idag väldigt stillasittande arbeten, så därför gäller det att motionera när möjligheten ges.

Cyklopedin: Folkhälsa & motionslopp

Folkhälsa & motionslopp

Det här med att röra på sig!? Å ena sidan växer intresset för motionslopp inriktade på bredden så det knakar ute i stugorna. Å andra sidan växer befolkningen på bredden så att golvbrädorna knakar ute i stugorna.

Cyklopedin: Så tar du bättre cykelbilder

Så tar du bättre cykelbilder

Visst är det så att det är själva cyklandet som är grejen. Fina turer i en fantastiskt miljö skapar en härlig känsla både under tiden, men också när man tänker tillbaka på dem. Men minnena blir ännu starkare om du kan kolla på fina bilder från den där perfekta kvällsturen eller den häftiga cykelsemestern i alperna.

Cyklopedin: Trek Hållbarhetsrapport 2021

Trek Hållbarhetsrapport 2021

Det är faktiskt vettigt att ett cykelföretag bryr sig om miljön. Vi gör en produkt som ger en lösning på många av världens mest komplexa problem - trängsel, folkhälsa, klimatförändringar. Men alltför länge har cykelindustrin, utifrån dessa antagande, fått ett fripass i miljöfrågor gällande tillverkning, logistik och förpackningar.

Cyklopedin: Byte vevlager del 2

Byte vevlager del 2

Vill du bli av med knakande vevparti? Se hit! I del 2 av våra mekfilmer om vevlager visar vår artikulerande stjärnmekaniker hur du byter vevlager av gängad modell och förklarar skillnaden mellan dessa.

Cyklopedin: Triathlon för Dummies

Triathlon för Dummies

Den moderna triathlonen startade i Kalifornien i början av 1970-talet då löpare, cyklister och simmare som tränade tillsammans började arrangera informella tävlingar på olika distanser. Sedan dess har sporten växt och sedan år 2000 är triathlon en olympisk gren.

Cyklopedin: Slow Roll

Slow Roll

Mitt under lågkonjunkturen, i en stad med framtidsutsikter som är dystrare än en grå novemberdag, bestämmer sig två killar för att återupptäcka sin stad på två hjul. De tar med sig några kompisar och Slow Roll ser ljuset för första gången.

Cyklopedin: Att ta sig ända in i mål

Att ta sig ända in i mål

1998 packade jag ihop min röda Pinarello i svarta sopsäckar och tog nattåget till Paris. Känslan att stå i morgonsolen på Gare du Nord och plocka ihop cykeln glömmer jag aldrig.

Cyklopedin: Gore Tex-Quattrathlon

Gore Tex-Quattrathlon

Efter en 13 timmars resa, med två cykelväskor och en ryggsäck, som startat klockan 6 från Arlanda och kom att bestå av 2 flyg, 3 tåg och 3 lokalbussar genom alperna anlände jag på kvällen den 23e Juli till den lilla byn Warth i de Österrikiska alperna.

Cyklopedin: Celtman - en kryddad Ironmandistans!

Celtman - en kryddad Ironmandistans!

Den meriterade multisportaren Johan Hasselmark gjorde triathlondebut i loppet Celtman, en kryddad ironmandistans i Skottland. Johan har med sitt lag FJS rankats som 4:e lag i världen 2012/2013 i Adventure Racing.

Cyklopedin: Gazelle, holländska elcyklar med kvalitet i världsklass.

Gazelle, holländska elcyklar med kvalitet i världsklass.

Holländarna är ett cyklande folk och de har verkligen öppnat dörren för att ta in elcykeln i deras vardag. Idag är Nederländerna ett av de länderna som ligger i topp gällande antal elcyklar per capita och just Gazelle står för 40% av landets elcykelförsäljning.

Cyklopedin: Inspirerande proffscyklist!

Inspirerande proffscyklist!

Sara Penton är proffscyklist i brittiska DROPS som vill inspirera andra att våga drömma. Hon gör sitt yttersta för att leva som hon lär. Följ med på hennes äventyr i denna blogg.

Cyklopedin: New bike day!

New bike day!

Våren är på ingång, världen är upp och ner men du och jag får cykla vidare för än så länge (och jag hoppas det fortsätter) gäller ordspråket "outside is free"!

Cyklopedin: Äventyrande cyklist!

Äventyrande cyklist!

Sue Paz Thunström är en riktig adrenaline junkie som har tävlat i det mesta som tar lång tid och du blir riktigt trött av. Multisport, cykling av alla slag, Adventure racing, SwimRun, Triathlon o.s.v. Här kan du få en inblick i hennes tränings- och tävlingsliv.

Cyklopedin: Sofie Lantto

Sofie Lantto

Intervju med Sofie Lantto från den 13/4-2021. En otroligt inspirerande mångsysslare som tycker att IronMan är så kul att hon genomfört det 19 gånger! Var hittar hon motivationen?

Cyklopedin: Richard Larsén

Richard Larsén

Intervju med Richard Larsén från den 30/3-2021. Han har cyklat 205 mil från Treriksröset till Smygehuk på 82 timmar och 15 minuter och det är snabbare än någon annan lyckats med.

Cyklopedin: Johan Hasselmark

Johan Hasselmark

Intervju med träningsoraklet Johan Hasselmark från den 16/3-2021. Han tipsar om de bästa passen att komma igång med efter vintern, vare sig du haft uppehåll eller inte.

Cyklopedin: Oscar Huss

Oscar Huss

Intervju från den 2/3-2021 med mannen bakom produkterna hos svenska POC, Oscar Huss. Vi pratar om produkterna men också om POCs resa. Hur började allt och vart är de på väg?

Cyklopedin: Gustav Gullholm

Gustav Gullholm

Intervju från den 16/2-2021 med Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm. Han bygger de absolut häftigaste och ofta lättaste cyklarna. Utöver det bygger han enorma cykelben.

Cyklopedin: Karl Tiselius

Karl Tiselius

Intervju med Karl Tiselius från den 4/2-2021. Han är världsledande när det gäller cykling på cykelplattformen Zwift. Han har koll på hur en blir så bra som möjligt på e-cykling.

Cyklopedin: Martin Björgvik

Martin Björgvik

Intervju från den 21/1-2021 med Sveriges Zwiftguru Martin Björgvik som är en av grundarna till Swedish Zwift Riders. Han är otroligt kunnig inom området e-cykling. Hör hans tips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan