• Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Räntefri delbetalning med SVEA

Förmånscykel

Vad är förmånscykel?

Förmånscykel är ett prisvärt sätt att få en bra cykel genom din arbetsgivare. Som anställd betalar du för cykeln genom avdrag på din bruttolön. Från 1 januari 2022 beskattas förmånscyklar först när förmånsvärdet överstiger 3 000 kr per år, vilket gör att en cykel för 22 000 kr väsentligen är skattefri!

Med förmånscykel sparar du vanligen 25-40% jämfört med att köpa cykeln kontant. Och för dig som arbetsgivare är förmånen helt kostnadsneutral.

Förmånscykel från Cykloteket sker i samarbete med Bikelease. Vi har en helt digital lösning som låter ert företag komma igång med förmånscykel redan idag! Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Förmånscykel för företaget

Vi erbjuder dig som företag och dina medarbetare förmånscykel:

 • En tjänst där hela din organisation kan nå en fulländad
  cykelupplevelse, oavsett nivå.
 • En tjänst som är enkel att administrera, där Cykloteket i
  samarbete med Bikelease hanterar det mesta.
 • Ett skräddarsytt erbjudande till företaget och till den
  enskilda medarbetaren att leasa en cykel.
 • För dig som arbetsgivare är förmånen kostnadsneutral.

Förmånscykel för medarbetaren

Du får en fulländad cykelupplevelse som inkluderar:

 • Välj vilken cykel du vill leasa i vårt breda utbud av cyklar.
 • Rätt cykel, inställd utifrån dig och dina behov.
 • Alla nödvändiga cykeltillbehör och utrustning för att hålla
 • dig cyklande under hela förmånsperioden.
 • En besparing på att leasa cykel mellan 25% och 40% jämfört
 • med att köpa en cykel kontant.

Vem kan få förmånscykel?

Alla anställda i Sverige kan få en förmånscykel, oavsett om de arbetar åt ett småföretag eller ett stort industriföretag. Förmånen är helt utan kostnad för arbetsgivaren. Hela Cyklotekets sortiment av pendlingscyklar, tävlingscyklar, MTB, elcyklar, lådcyklar och hybrider kan fås som förmånscykel.

Vad kostar förmånscykel?

Du kan själv uppskatta kostnaden för en cykel nedan. Den faktiska månadskostnaden beror på skattesatsen samt det avtal arbetsgivaren har med Cykloteket och Bikelease, men siffrorna här är typiska.

Du får alltid veta det faktiska priset innan du beställer.

Cykelns butikspris

Min marginalskatt är %

Månadskostnad

Jag sparar

× 36 − =

Läs mer om hur vi räknar

Hur får jag som anställd en förmånscykel?

Många arbetsgivare vet inte att de kan erbjuda cykel som löneförmån helt utan kostnad, med minimal administration. Om ditt jobb inte erbjuder förmånscykel idag kan vi hjälpa dig och din chef införa det redan idag. Fyll i formuläret nedan, så återkommer vi omgående!

Vad finns det för fördelar med att erbjuda förmånscykel till sina anställda?

Det finns oerhört många fördelar med att man som företag erbjuder förmånscykel till sina anställda. Förutom att det gör arbetsplatsen mer attraktiv, underlättar cyklingen i sig vardagen för alla anställda som nyttjar erbjudandet. Att cykla är bra för hälsan, bra för miljön och man slipper trängas i kollektivtrafiken eller fastna i bilköer. Att man är mer produktiv efter fysisk aktivitet, som att cykla till jobbet, är också något som i slutändan gynnar både företaget och anställda! För att reda ut begreppen kan vi nämna att förmånscykel ofta innebär samma sak som tjänstecykel, företagscykel, att leasa cykel och personalcykel.

Genom att använda detta formulär samtycker jag till att de personuppgifter jag uppgett registreras och behandlas i syfte att kunna hjälpa mig med mitt ärende. Behandlingen följer integritetspolicyn hos Spobik AB.

Varför ska jag leasa cykel via Cykloteket & Bikelease?

Erfarenhet

På Cykloteket har vi under en lång tid jobbat med förmånscyklar och tjänstecyklar där vi i dialog med våra kunder utvecklat det framgångsrika och smidiga erbjudande vi har idag. Vi har dessutom bedrivit cykelhandel sedan 1984 och är idag en av branschens ledande aktörer när det gäller allt från el- och urbancyklar till tävlingsklara racers och MTB. Vi kan därför säkerställa att vi levererar en fulländad upplevelse från uppstart och utförande av förmånsprocessen till det faktiska cykelköpet och allt som hör därtill. 

Sortiment

Tack vare att vi jobbar med marknadens intressantaste och starkaste leverantör kan vi erbjuda ett enormt sortiment. Vi kan garantera att det finns en eller flera cyklar för alla ändamål samt att du kan hitta alla det tillbehör som krävs för att du ska få en fulländad cykelupplevelse. 

Trygghet

För oss är det viktig att både arbetsgivare och anställda ska känna sig trygga när man leasar cykel. Upplägget är helt kostnadsneutralt för arbetsgivaren och för att allt ska kännas extra tryggt för den anställda erbjuder vi att köpa loss tjänstecykeln för marknadsvärde efter hyresperioden är över.

Service

Vi har lyxen att inte bara kunna erbjuda en företagslösning och produkter i världsklass utan också serviceverkstäder och kunnig personal i våra butiker. Vi kan därför vara med hela vägen - från ett första möte där vi tillsammans ser till att hitta rätt cykel och tillbehör, till en fortsatt löpande kontakt där vi i våra verkstäder kan erbjuda förstklassig service. Vi kan dessutom se till att vårt mobila team kommer till er arbetsplats – det sparar er massor av tid. Hos er kan vi utföra flertalet av våra tjänster, bl.a. vår- och höstservice, trafiksäkerhetsgenomgång och Position+ som är en individuellt anpassad inställning för dig till din nya cykel. Mer komfort och mer effekt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan