Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Cyklar  Cyclocross & Gravel bike  Gravel bike  Cannondale Gravelbike Topstone 2 RAINBOW TROUT

Cannondale Gravelbike Topstone 2 RAINBOW TROUT

Cannondale Gravelbike Topstone 2 RAINBOW TROUT
Beskrivning

Rapp gravelhoj för kräsna fartdårar med aptit på körglädje och äventyr

Är du en äventyrlig fartdåre som både vill kunna pendla, träna och korsa kontinenter på en och samma hoj så är Cannondale Topstone 2 ett nästan självskrivet alternativ. Letar du efter en robust hoj som både är mångsidigare, pålitligare och snabbare än grannens snordyra italienare så är du inne på helt rätt spår. Det här är ett allsidigt fartbygge med en välbalanserad specifikation där fokus ligger på långa dagar i sadeln med hög effektivitet och bibehållet hög komfort även på riktigt tuffa underlag. Det här är en rapp best som besitter högvis med körglädje, helt perfekt hoj för dig som vill ha en slagkraftig grusspecialist som levererar imponerande framkomlighet och rätt hastighet på de flesta typer av underlag. Och om så önskas så kan den även utrustas med tillbehören som gör din dagliga pendling ännu mera användarvänlig.

Nyckel till framgång!

 • Lätt aluminiumram (SmartForm C2 Alloy) som utklassar det flesta av konkurrenterna 
 • Framgaffel helt i kolfiber (BallisTec Full Carbon) med rätt styrkänsla
 • OutFront Steering Geometry - Ser till att styrningen upplevs som både lätt, smidig och riktigt stabil
 • StraightShot Internal Cable Routing - Skyddar vajrarna och ger ett eleganta utseende
 • Slagkraftig 2x-drivlina med 20 växlar från Shimano (GRX 400) med imponerande bred utväxling 
 • Kraftfulla hydruliska skivbromsar från Shimano (GRX 400) med effektiv bromsverkan oavsett förhållanden
 • Robust hjulset med 37 mm breda däck från WTB (Riddler Comp TCS Light) med rätt grepp i kurvorna
 • Stickaxlar både framtill och baktill vilket ger ett styvare hjul och ökad kontroll 
 • Redo att utrustas med internt kabeldragen höj-/sänkbar sadelstolpe (27.2 mm)

Vass aluminiumram med en geometri som bygger självförtroende 

Stommen utgörs av en aluminiumram (SmartForm C2 Alloy) som utklassar det flesta konkurrenterna och lånar många av sina fina egenskaper direkt från de dyrare ramarna i kolfiber. Den imponerande vridstyva ramen har en modern gravelgeometri som ser till att framhjulet har en något framskjuten position, vilket skapar stabilitet och ökat förtroende när underlaget blir lite grövre. Och framtill sitter en gaffel helt i kolfiber som borgar för att styrningen känns både lätt och smidig. Ramens övertygande egenskaper tillsammans med en välbalanserad sittställning skapar en föredömligt behaglig position, vilket ser till att du utan problem klarar av riktigt långa rundor med bibehållet hög komfort. Den har förstås en elegant invändig kabeldragning, vilket effektivt skyddar vajrarna samt bidrar till dess eleganta utseende. Eftersom den inte backar för stökig terräng så är den redo att kunna utrustas med höj-/sänkbar sadelstolpe, en annan praktisk detalj är den kan utrustas tillbehören som förvandlar den till en praktisk packåsna som klarar alla typer av väder.

Slagkraftig 20-växlad drivlina som kan hantera alla former av tempon

Under motorhuven sitter en slagkraftig 2x-drivlina med 20 pålitliga växlar från kvalitetssäkra Shimano (GRX 400) och den har en utväxling som levererar mer än tillräckliga fartresurser för att även ambitiösa äventyrare ska kunna hänga med i varierande tempon. När det går undan så ökar kraven på bromsförmågan och just därför är den utrustad med kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Shimano (GRX 400), vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till pålitlig bromsförmåga året om, och dessutom oavsett om det är regnigt eller slaskigt. 

Robust hjulset som ger rätt grepp i kurvorna och pålitlig kursstabilitet

Hela bygget rullar på ett par robusta 28-tummare med 37 mm breda kvalitetsdäck från WTB (Riddler Comp TCS Light), vilket är perfekt för dig som prioriterar låg vikt, rätt grepp i kurvorna och pålitlig kursstabilitet. Men cykeln medger att du kan montera däck med bredder ända upp till 42 mm bredd, vilket skapar klassledande framkomlighet och ser till att du obekymrat kan trampa vidare oavsett vilket underlag som gäller för stunden.

Även taggad i

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Artikelnummer: 0058853-F987
Varumärke:CANNONDALE
Size:-
Variant:Rainbow Trout
Knytnummer:0058853
Produkttyp:Bike
Modellserie:Cannondale Topstone
Produktserie:Cannondale Topstone
Disciplin:road
Kön:-
Damspecifik: 

Damspecifik

Då kvinnor och män oftast ser olika ut till anatomin så bygger många tillverkare cyklar som är anpassade därefter. Vanligtvis är det enbart små skillnader som skiljer. Bland annat brukar det vara bredare sadlar, smalare styren och kortare vevarmar. I vissa fall görs även damspecifika modeller i mindre storlekar och med ett sluttande överrör. Ibland även i andra färger.
Nej
Färg:PURPLE
Tillverkarens färg:Rainbow Trout
Din längd:-
Elcykel:Nej
Årsmodell:2022
Hemsida tillverkare:https://www.cannondale.com/en
Växelreglageserie:Shimano GRX
Framväxelserie:Shimano GRX
Bakväxelserie:Shimano GRX 400
Vikt (enligt tillverkaren):10,27 KG
Övrigt:Cannondale Custom Mudguard
Antal växlar: 

Antal växlar

Hur många växlar behöver jag?

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.

Lågt underhåll

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.

Hög prestanda

I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.

En kombination av de båda

I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

20-växlad (2 x 10)
Ramset
Ramstorlek:-
Ram:SmartForm C2 Alloy, 12x142 thru-axle, tapered headtube, flat mount disc, StraightShot internal cable routing, multiple gear/bottle mounts
Rammaterial: 

Rammaterial

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).

Aluminium
Framgaffel:BallisTec Full Carbon, 1-1/8* to 1-1/4* steerer, 55mm OutFront offset, flat mount disc, internal routing, 12x100 thru axle
Framgaffeltyp: 

Framgaffeltyp

En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Stel
Framgaffelmaterial:kolfiber
Bakgaffeltyp: 

Bakgaffeltyp

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.

Stel

En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.

Dämpad

En heldämpad har utöver en dämpad framgaffel även en dämpad bakgaffel. Dessa cyklar har ett länkage som tillsammans med bakdämparen ger en bekvämare åkning, men även en stabilare och i de flesta fall även snabbare cykling. På samma sätt som framgaffeln dämpar för att behålla grepp och ge ökad komfort så gör bakdämparen precis samma sak för bakdelen.

Stel
Hjul
Hjulstorlek:28"
Däckdimension:622-37
Bakdäck:WTB Riddler TCS Light, 700 x 37c, tubeless ready
Framdäck:WTB Riddler TCS Light, 700 x 37c, tubeless ready
Baknav:Formula cartridge bearing, Centerlock, 12x142mm
Framnav:Formula cartridge bearing, Centerlock, 12x100mm
Fälgar:WTB ST i23 TCS, 28h, tubeless ready
Ekrar:Stainless Steel, 14g
Drivlina
Växelreglage:Shimano GRX 400, 10-speed
Bakväxel:Shimano GRX 400, Shadow RD+
Vevlager:FSA Cartridge
Vevparti:46/30, FSA Omega AGX+ Alloy
Kedja:KMC X10, 10-speed
Kassett:Shimano HG500, 11-34, 10-speed
Komponenter
Frambroms:Shimano GRX 400, hydraulic disc
Bromsskiva fram:160mm RT54 rotor
Bakbroms:Shimano GRX 400, hydraulic disc
Bromsskiva bak:160mm RT54 rotor
Typ av broms: 

Typ av broms

Fälgbroms

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.

Rullbroms

Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.

Fotbroms

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.

Skivbroms

De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).

Hydraulisk skivbroms
Styrlager:Integrated, 1-1/8* - 1-1/4*
Styre:Cannondale 3, butted 6061 alloy, 16 deg flare drop
Styrstam:Cannondale 3, 6061 Alloy, 31.8, 7°
Handtag/Styrlinda:Cannondale Bar Tape, 3.5mm
Sadel:Fabric Scoop Radius Sport,steel rails
Sadelstolpe:Cannondale 3, 6061 Alloy, 27.2 x 350mm
Pedaler:Medföljer ej
Storlekstabell
storleksguide

Andra produkter i serien Cannondale Topstone

Cannondale Gravelbike Topstone 1 SLATE GRAY
 • Shimano GRX800
 • Sportig & allround
22 250 kr
24 995 kr
Kampanj
Slut i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
Cannondale Gravelbike Topstone 2 STEALTH GREY
 • Shimano GRX400 disc
 • Sportig & allround
18 680 kr
20 990 kr
Kampanj
Slut i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
Cannondale Gravelbike Topstone 3 GRAPHITE
 • Sportig & allround
 • Kolfibergaffel
14 410 kr
16 190 kr
Kampanj
Slut i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL

Liknande Produkter

TREK CHECKPOINT ALR5
24 839 kr
31 690 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 49
 • 52
 • 54cm
 • 56cm
 • 58cm
 • 61cm
Rock Machine Gravel Bike Gravelride 500
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
MERIDA SILEX 200
12 790 kr
15 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
BH Gravelbike GravelX Evo 3.0 PURPLE/RED
BH
22 990 kr
32 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
Nishiki Gravelbike Rush SLAGGSTEN M. SVART
 • Gravelracehybrid
 • Deore 1x12-vxl
11 390 kr
12 795 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 18
 • 20
 • 22
 • 24
3T Gravel Bike Exploro Racemax Force Axs 2X12 BLUE/BROWN
3T
42 990 kr
59 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • 51
 • 54cm
 • 56cm
 • 58cm
 • 61cm
 • XXS
Orbea Gravel Bike Terra H40 COPPER
fr. 18 590 kr
20 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
Basso Gravelbike Palta Ekar MR 38 PHANTOM BLACK
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan