Stäng
 • Cykelservice i världsklass
 • Enormt utbud av cykel
 • Upp till 36 mån delbetalning med Klarna
Kampanj på mängder av säsongens cyklar! Se här
Cyklar  Mountainbike MTB  Cross country cykel  Scott MTB Spark 970 - 2022 BLUE

Scott MTB Spark 970 - 2022 BLUE

Scott MTB Spark 970 - 2022 BLUE
Beskrivning

Snabb skogsmissil som älskar att forcera fram ute bland stock och sten

Den snabba skogsmissilen Scott Spark 970 ser till att du kan forcera fram med full kontroll på alla typer av underlag, och dessutom nästan lika fort som Nino Schurter och hans stallkamraten. Tack vare en unik konstruktion med en fullt integrerad dämpare och 130/120 mm slaglängder så plöjer den fram i skogen på ett överraskande enkelt och effektivt sätt. Visst, den är inte lika lätt som cyklarna i RC-serien men den är fortfarande extremt klättringsvillig och dessutom lite greppsäkrare i utförslöporna. En helt perfekt hoj för oss som trivs med att forcera fram på knixiga skogsrepor med full kontroll och den levererar dessutom både uppför, utför och nere på platten. En makalöst underhållande skogsmaskin för oss som älskar fart och som kräver att framhjulet bibehåller greppet även när spåren blir lite mer tekniskt utmanande. Helt integrerad dämpare? Effektiv singlepivot upphängning med klassledande kinematik? Cockpit med fullt Integrerad kabeldragning? Plats för två vattenflaskor i den främre triangeln? Check, check, check och givetvis check! 

Nyckeln till framgång!

 • Heldämpad endorfinmaskin som bygger på DNA från flerfaldiga världsmästare
 • Stomme i aluminium (Alloy SL 6011) med integrerad dämpare och singlepivot länkage samt swingarm i aluminium
 • Klassens smidigaste heldämpade ram med 130/120mm slaglängd (3.290 gram inklusive dämparen)
 • Kvalitativa dämpare från RockShox och X-Fusion som styrs via Scott´s egna TwinLock
 • Medger bibehållet enkel åtkomst för injustering av både lufttryck, retur, kompression & SAG av dämparen
 • Pålitlig 1x-drivlina med 12 växlar från kvalitetssäkra SRAM (NX/SX Eagle) med bred utväxling
 • Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT201) som ger pålitlig bromskraft i alla väder
 • Robust hjulset från Syncros (X-30SE) som tål en hel del och lite till
 • Greppsäkra kvalitetsgummin från Schwalbe (Wicked Will  29x2.4") som är redo att köras slanglöst
 • Dropper Post från Syncros (Duncan Dropper Post 2.5) som styrs via TwinLock-reglaget
 • Utrustad med pålitliga komponenter från Syncros redan från start

Mästerlig stomme i högklassig aluminium med unikt singlepivot länkage 

Utan att bli det minsta stöddig lutar sig denna rappa skogsmaskin självsäkert mot en ram med främre triangel i högkvalitativ aluminium i kombination med ett singlepivot länkage med svingarm i aluminium som väger in på låga 3.650 gram inklusive dämparen. Den unika konstruktionen med en kraftfull undre stomme (stiffness zone) där fokus ligger på styrka och vridstyvhet i kombination med en övre stomme (lightweight zone) där fokus ligger på att minimera vikten utan att riskera stommens strukturell styrka har redan visat sig vara ett vägvinnande koncept. Och det kanske inte är så konstigt när den här helt nya stommen har hämtat inspiration från en föregångare med en geometri som plockat hem flera VM- och OS-medaljer än någon annan XC-cykel i världshistorien.

Den bakre triangel saknar pivotupphängning vid navinfästningen vilket sparar massor av vikt och de övre kedjestaget flexar max 7 mm även när dämpningen jobbar för fullt. Kombinationen av grymt effektiv kinematik med singlepivot och väl balanserade slaglängder skapar smidig manöverförmåga, klassledande kraftöverföring och gör dig kvick även i riktigt utmanade terräng. Grundpelarna i den framgångsrika geometrin bygger på en främre gaffelvinkel på strax under 66° i kombination med en vinkel på sadelstolpen runt 76° och kedjestag med 43.75 cm i längd. En smart detalj är att du kan justera gaffelvinkeln med 0.6 grader utan att du behöver montera av styre, styrlager, gaffel etc.

Högklassig dämpning som ser till att du alltid är klar för drabbning

Framtill sitter en luftgaffel från RockShox (Judy Silver TK Solo Air) och baktill hanteras dämpningen av en X-Fusion (NUDE 5 RLX Trunnion), dämparna levererar 130/120 mm slaglängd och du kan enkelt justera både lufttryck, retur, kompression och SAG. Båda dämparna styrs via Scott´s smarta TwinLock, vilket enkelt förklarat är en multifunktionell spak ger dig samtidig kontroll över båda dämparna och även din dropper post via ett och samma reglage. Du väljer helt enkelt bara ett av de tre fasta lägena (Lockout - Traction Control - Descend) vilket ger dig ett bredare användningsområde samt möjligheten att kunna åka lika fort på stökiga skogsstigar som på hårdpackade grusvägar. Ett extremt smidigt system som gör cykeln imponerande lätthanterlig och blixtsnabbt anpassningsbar efter de förutsättningar som gäller på banans olika partier.

Elegant integrerad dämpare som ger dig en rad olika fördelar

Den bakre dämparen är elegant integrerad i ramen, det ger såklart en otroligt clean design men det skapar även låg tyngdpunkt och det ser dessutom till dämparen i princip aldrig behöver blir smutsig. Integreringen medger även att cykelns vevpartiet kan göras styvare och därmed ge effektivare kraftöverföring. Och att Scott lyckats göra det med bibehållet enkel åtkomst till dämparen (så att du enkelt kan justera både lufttryck, retur, kompression) tycker vi är en ganska hyfsad bonus. Addera dessutom en yttre indikator för inställning av dämparens SAG (enkel åtkomst via separat lucka med täcklock av gummi) och du har en given vinnare!

Pålitlig 1x-drivlina med 12 smidiga växlar och näst intill problemfri funktion

Utöver en högklassig stomme med helt unik dämpning så har cykeln en pålitlig drivlina med 12 växlar från SRAM (NX/SX Eagle) som levererar driftsäker prestanda i form av en modern 1x-drivlina med problemfri funktion och ett imponerande brett register (32Tx11-50T). Drivlinan styrs från en slimmad cockpit med både styre och styrstam från Syncros som har fullt integrerad kabeldragning och imponerande hög kompatibilitet med olika tillbehör från Syncros, Garmin och GoPro (datorer, GPS:er, lampor, kameror etc). Drivlinans kedjelinje på 55 mm medger dels att du kan köra med extremt breda däck men även att du kan montera ett 40-tandat framtill (om nu någon utom Nino fixar att nyttja den utväxlingen). Det är riktigt hög klass även på övriga komponenter och cykeln har en välbalanserad mix av prylar som hämtats direkt från de övre hyllorna hos både RockShox, X-Fusion, SRAM, Shimano och Syncros.

Robust hjulset med greppsäkra gummin samt hydrauliska skivbromsar 

Robust hjulset från Syncros (X-30SE) som rullar på tempostarka gummin från Schwalbe (Wicked Will), dessa greppsäkra 29-tummare med 2.4" bredd kännetecknas av en pålitligt rull och ett klassledande grepp i kurvorna. Och eftersom Spark älskar höga hastigheter så har den begåvats med hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT201) som matchar fartresurserna och ser till att du har effektiv bromsverkan året runt, och dessutom oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåret. Värdesätter du slagkraftig dämpning, effektiv kraftöverföring och lekfull körglädje så är du inne på helt rätt spår. Har du dessutom höga ambitioner och siktar på att ibland få dra på ledartröjan, ja då är det här den perfekta trailhojen för dig.

Egenskaper
Information om cykelns specifikation: Information om cykelns specifikation På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Artikelnummer: 0068312-0233
Varumärke:SCOTT
Size:-
Variant:Blå
Knytnummer:0068312
Produkttyp:Bike
Disciplin:mtb
Kön:Herr
Elcykel:Nej
Damspecifik:Nej
Din längd:-
Årsmodell:2022
Hemsida tillverkare:https://www.scott-sports.com/se/en
Modellserie:Scott Spark
Produktserie:Scott Spark
Växelreglageserie:SRAM SX Eagle
Framväxelserie:no-front
Bakväxelserie:SRAM NX Eagle
Vikt (enligt tillverkaren):14.95 kg (with tubes)
Antal växlar:1x12
Ramset
Ramstorlek:-
Ram:Spark Alloy SL 6011, Integrated Suspension Technology, Flex Pivot / Adjustable head angle, Syncros Cable Integration System, BB92 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline
Rammaterial:Aluminium
Framgaffel:RockShox Judy Silver TK Solo Air, 15x110mm QR axle / 42mm offset / Tapered Steerer, 2-Modes / Reb. Adj. / Lockout / 130mm travel
Framgaffeltyp:Dämpad
Framgaffel, typ av fjäder:Luftfjäder
Slaglängd fram:130
Låsbar framgaffel?: 

Låsbar framgaffel?

Låsbar innebär att fjädringens rörelse låses i en position (alternativt begränsas) för att underlätta när man t.ex. cyklar i branta uppförsbackar eller i slät terräng. Olika tillverkare hanterar detta på olika sätt. Vissa fjädringar blir helt låsta (stumma) medan andra har valt att t.ex. bromsa upp kompressionsdämpningen.
remote
Bakdämpare:X-Fusion NUDE 5 RLX Trunnion, SCOTT custom w. travel / geo adj., 3 modes: Lockout-Traction Control-Descend, Reb. Adj., Travel 120-80-Lockout / T165X45mm
Låsbar bakdämpare?:Via reglage på styret
Slaglängd bak:120
Hjul
Hjulstorlek:29"
Däckdimension:622-62
Bakdäck:Schwalbe Wicked Will 29x2.4", Performance / TLR / Addix
Framdäck:Schwalbe Wicked Will 29x2.4", Performance / TLR / Addix
Baknav:Formula CL-3248 / 12x148mm
Framnav:Formula CL-811 / 15x110mm
Fälgar:Syncros X-30SE / 32H / 30mm
Ekrar:Stainless Black 15G / 1.8mm
Drivlina
Växelreglage:SRAM SX Eagle Trigger
Bakväxel:SRAM NX Eagle 12 Speed
Vevlager:SRAM DUB PF 92 MTB Wide / shell 41x92mm
Vevparti:55mm CL / 32T, SRAM SX Eagle DUB
Kedja:SRAM CN SX Eagle
Kassett:SRAM SX-PG1210 / 11-50 T
Komponenter
Frambroms:Shimano MT201 Disc
Bromsskiva fram:Shimano SM-RT10 CL 180mm
Bakbroms:Shimano MT201 Disc
Bromsskiva bak:Shimano SM-RT10 CL 180mm
Typ av broms:Hydraulisk Skivbroms
Styrlager:Syncros - Acros Angle adjust & Cable Routing HS System, +-0.6° head angle adjustment, ZS56/28.6 – ZS56/40 MTB
Styre:Syncros Fraser 2.0 DC Alloy 6061 D.B., mini Rise / back sweep 8° / 760mm, Syncros Pro lock-on grips
Styrstam:Syncros DC 3.0, Syncros Cable Integration System, 0° rise / 6061 Alloy / 31.8mm / 1 1/8
Sadel:Syncros Tofino 2.5 Regular
Sadelstolpe:Syncros Duncan Dropper Post 2.5, 31.6mm / S & M size 130mm / L & XL size 150mm
Storlekstabell
storleksguide

Andra produkter i serien Scott Spark

Scott MTB Spark RC Comp - 2022 YELLOW
 • Grym, lätt, XC-race
 • Kolfiber, integration
36 990 kr
42 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott MTB Spark 940 - 2022 Svart
38 990 kr
43 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott MTB Spark 970 - 2022 ORANGE
26 490 kr
29 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Scott MTB Spark 960 - 2022 RED
28 990 kr
32 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL

Liknande Produkter

Trek X-Caliber 8 CRYSTAL WHITE
12 990 kr
14 849 kr
Kampanj
Finns i lager
Finns i flera varianter
Merida Mtb Big Nine 200
9 590 kr
10 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
Superior MTB XC 819 MATTE BLACK/WHITE/TEAM RED
Finns i lager
 • 16
 • 18
 • 20
 • 22
Scott MTB Aspect 950 SLATEGREY
8 541 kr
9 490 kr
Kampanj
Finns i lager
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
Merida Mtb One-Twenty 400
22 491 kr
24 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
Rock Machine MTB Manhattan 40-29 GLOSS RADIOACTIVE YELLOW/BLACK/PETR
Finns i lager
 • S
 • XL
Scott MTB Scale 965
 • Prisvärd långloppare
 • Singelklinga fram
14 990 kr
16 990 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
Trek Mtb Top Fuel 7 MATTE OLIVEGREY
32 990 kr
37 399 kr
Kampanj
Finns i lager
 • S
 • M
 • ML
 • L
 • XL
 • XXL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan