• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Nyheter  Bosch eBike System

Bosch's olika elcykelsystem

Total harmoni mellan elmotor, batteri och dator.

Bosch eBike System

Med Boschs eBike system får man inte bara en elmotor till cykeln. Man får ett helhetspaket som ger din cykling såväl effektivitet som komfort och, kanske viktigast av allt, cykelglädje. Från drivenheten till det uppladdningsbara batteriet och den integrerade cykeldatorn genomsyras varje system av högsta tekniska kvalitet.

Det är ingen slump att 90% av moderna elcyklar är utrustade med en elmotor monterad direkt på vevpartiet i mittenpartiet av ramen. Det är nämligen här man kan uppnå den mest naturliga cykelkänslan eftersom motorn driver direkt på kedjan och det är också anledningen till att hela Boschs elmotorserie är monterade på just det här sättet. Balanserad belastningsfördelning, lägre energiförbrukning samt högre driftkontroll är alla fördelar hos en mittmonterad motor. 

Hemligheten bakom den naturliga känslan man hittar hos Boschs motorer är ett innovativt koncept med sensorer vilka genom oerhört precis mätning kan kalibrera och koordinera stödet man får från motor med kraften från cyklisten. Tre olika sensorer mäter vridmoment, hastighet och acceleration mer än 1000 per sekund för att skapa den mest optimerade integrationen mellan cykel och cyklist. 

En annan fördel med Boschs mittmonterade motorer är den kompakta designen och låga vikten. Motorerna håller en extremt hög nivå och är bland de lättaste och tystaste på marknaden. Såväl motor som batteri är dessutom alltid snyggt integrerade med ramen och ger ett helhetsintryck som är både estetiskt tilltalande och fritt från krångel. 

Tillsammans med Shimanos Steps-system är Bosch branschledande när det gäller elcykelmotorer och man ligger alltid i framkant när det gäller nya innovationer. Med en oerhört gedigen design- och testprocess kan vi dessutom garantera att man aldrig kompromissar när det gäller kvalitet!

ACTIVE LINE 

Med sin stilrena, smidiga och kompakta design passar Active perfekt i stadsmiljö.

ACTIVE PLUS

Mångsidighet och en kompakt design gör det möjligt att ta sig ut från staden för längre rundor. 

PERFORMANCE LINE 

Prestanda för såväl längre turer som regelbunden cykelpendling. För lite mer sportig cykling. 

PERFORMANCE LINE CX

Med ett vridmoment på hela 75Nm är det här systemet som tillåter XC och MTB-cykling på riktigt!

MER FAKTA

Active Line

Först ut är Active Line, som är modellen man oftast hittar på stilrena hybrider och stadscyklar. Den är nämligen anpassad för att kombinera en slimmad och stilfull design med ett lite mer plånboksvänligt pris. Tanken bakom Active är att skapa en kompakt design som gör det möjligt att integrera drivenheten med ramen för att dels få fram ett snyggt utseende, men också för att ge hela cykeln en lägre vikt samt lägre tyngdpunkt. Egenskaper som ger ökad kontroll över hojen, perfekt alltså för cykling i stadsmiljö! Active är dessutom tyst och ger ett pålitligt extra driv upp till 25km/h.

Active Line Plus

Active Line Plus liknar i mångt och mycket sin lillebror Active men har fått lite mer kräm för att ta cyklingen även utanför staden. Alltså perfekt för cyklister som mestadels pendlar men som då och då vill ta sig an några längre rundor. Även här ligger fokus på en kompakt design och själva motorn har en vikt på endast 3.2kg vilket gör det lättare att hantera cykeln den sitter på. Ett maximalt vridmoment på 50Nm ger bra hjälp i branta backar och en förtroendeingivande och pålitlig acceleration upp till en maxhastighet på 25km/h. 

Performance Line 

Oavsett om det är regelbunden cykelpendling, kuperade vägar eller äventyr längs såväl grusvägar som enklare stigar kommer Performance Line hänga med i svängarna. Här snackar vi nämligen om ett precist balanserat system som med hög prestanda och ett maximalt vridmoment på 63Nm säkerställer att man får all den hjälp man behöver. Det högre vridmomentet gör att man kan få full kraft även vid låg kadens, något som verkligen kommer till nytta om man behöver få stöd direkt från start på till exempel ojämnt underlag eller i branta uppförsbackar. 

Performance Line CX

Med ett vridmoment på hela 75Nm är Performance Line CX den serie som ser till att hojarna där den är monterad verkligen klarar de tuffaste av utmaningar. Det självklara valet för seriösa eBikers. Här hittar man eMTB-läget som genom ett progressivt supportläge automatiskt anpassar sig efter typen av cykling. I det här läget behöver man alltså aldrig byta läge för hand, perfekt för riktig MTB-cykling längs såväl grusväg som singletrack. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan