• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Nyheter  Shimano Steps e7000

Ett kraftfullt & smidig elsystem

Nya E7000, som bygger på Shimano framgångsrika eMTB-tekniker, ger dig många tekniska lösningar så att du tryggt vågar dig utanför cykelbanorna.

Shimano STEPS E7000

NYA SHIMANO STEPS E7000 E-MTB GRUPPSET PRESENTERAT

Shimano STEPS E7000 har ärvt många unika tekniker och lösningar som används i Shimanos eMTB-system E8000, som för närvarande är ett riktmärke inom e-MTB-branschen. Bland dessa nya lösningar är det den lätta och kompakta drivenhet som möjliggör samma geometri som en vanlig mountainbike - för den där naturliga körkänslan. Den överför även drivenhetens intuitiva kraftassistans som passar din trampinsats perfekt och du får en mycket cykellik upplevelse.

Genom att kombinera dessa E8000-tekniker med sin hundraåriga expertis, skapade Shimano E7000-serien som ger en el-cykelupplevelse som inspirerar dig att cykla hela dagen, varje dag.

I centrum

Drivenhetens design, både in- och utsidan, påminner om den kompakta och lätta e-MTB E8000 för ökad stabilitet och bättre kraftöverföring. Dess låga profil med ett hållbart skyddshölje är designad för att klara terrängkörningens påfrestningar samtidigt som du tar dig förbi rötter och stenar som sticker ut.

Drivenheten har en imponerande låg vikt på 2,88 kg. Du märker den som mest när du trampar snabbare än 25 km/h, som är motorns assistansbegränsning, och når den gradvisa övergången från motorns kraft till din egen. Den nästan helt tysta drivenheten pumpar jämnt ut 250 W med en maximal uteffekt på 60 Nm för en solid prestanda i all typ av terräng.
I likhet med E8000, är E7000s Q-faktor och offset desamma som en icke-motoriserad cykel. Detta betyder att den känns som en vanlig cykel, med samma köregenskaper. Den är inte bara bekväm att köra, den smälter även in i ramen tack vare dess kompakta, snygga och integrerade design.
Beroende på vilket märke och vilken modell du väljer, kommer din Shimano STEPS E7000-utrustade cykel att ha ett kraftfullt, långvarigt, snabbladdande litiumjonbatteri på antingen 418 Wh eller 504 Wh.

Informationsdisplay

Shimano har byggt in mycket flexibilitet i vilka uppgifter du ser – och hur du ser dem. Välj att använda deras nydesignade snygga och styrmonterade display som innehåller alla funktioner du behöver. Eller para ihop cykeln trådlöst (via ANT eller Bluetooth) med din smartphone eller en tredje parts display (ex. Garmin) med vår kopplingsdosa. Du kan även köra med endast kopplingsdosan som visar batteriets livslängd och stödläget så att du kan lägga allt ditt fokus på vägen.

Kontroller

De nya växlingsknapparnas ergonomiska, justerbara layout gör det enkelt att hela tiden behålla kontrollen. Den vänstra kontrollen är inställd för att byta mellan de olika assistansnivåerna; Boost, Trail, Eco, Walk. På den högra sidan finns omkopplaren för att växla dig genom kassettens alla 11 kuggar (sitter inte på alla cyklar utrustade med E7000).

För skräddarsydd körprestanda, kan du välja varje stödinställnings nivå att passa din körstil och terräng via lägena Explorer, Dynamic eller Custom. Med dessa lägen kan du justera Boost- och Trailinställningarnas styrka för perfekt balans mellan stöd och dragning som behövs vid teknisk körning.

Shimano STEPS E7000-elcykelsystem finns installerat på ett stort antal cykelmärken och -modeller. De första av dessa cyklar att vara utrustade med den nya E7000-serien finnas att köpa redan nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan