• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Nyheter  WaveCel

Trek & Bontrager lanserar Wavecel

Om Bontrager Wavecel

Nej, det är inte koden från Matrix som vi skådar... Det här är något bra mycket häftigare, nämligen framtiden bland hjälmmaterial. En uppfinning som i mångt och mycket kommer förändra sättet man konstruerar cykelhjälmar och till skillnad från Matrix är den här framtidsprodukten faktiskt på riktigt!

Vad är WaveCel?

Ser man till hjälmarnas utseende är det till en första anblick inte mycket som gör att de sticker ut. Varken form eller färg är nämligen unikt för hjälmar med WaveCel - det är, precis som i kärlekslivet, insidan som räknas. Det WaveCel gör är nämligen att det ersätter det klassiska EPS-skumgummit på hjälmens insida vilket gör att man får ett markant ökat skydd vid just cykelolyckor. Anledningen till detta är att en klassisk EPS-hjälm är designad för raka smällar mot huvudet, något som sällan är fallet vid en olycka då stötar mot huvudet nästan alltid kommer smått kaotiskt med vridrörelser från olika vinklar. 

Och det är just denna typ av smällar som WaveCel är designat för att absorbera. WaveCel-materialets olika skikt rör sig oberoende vid en olycka och böjs till den punkt att de deformeras. En process som upptar en stor mängd av den skadliga kraft en kollision medför.

Trek förklarar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan