• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA

MIPS - när din personliga säkerhet står i centrum.

Det händer inte mig! ...och så hände detNär det gäller valet av rätt hjälm kan man inte vara nog försiktig, för tyvärr är det så att ett enda slag mot huvudet kan vara ett för mycket.

Om MIPS

Genom att välja en hjälm med MIPS - Multi Directional Impact Protection System – så minskar risken till bestående skador som kan uppkomma, även om du redan använder cykelhjälm.

Hur trillar man på riktigt?

Forskning har visat att merparten av alla fall vid cykelolyckor sker med sneda islag; d.v.s. man trillar inte med skallen rakt ned i marken, utan med en vinkel. Denna typ av sneda islag resulterar i rotationskrafter och töjningar i hjärnan.
De gula bilderna till höger illustrerar hur hjälmars hållfasthet testas (ovan) och hur de flesta fall sker i verkligheten (nedan) .

Hur fungerar det?

MIPS glidskikt har samma funktion som den vätska som omger hjärnan som vid ett snett islag gör att hjärnan, oberoende av riktning, kan glida inuti skallen och därmed ta upp delar av rotationskraften vilket i sin tur förebygger risken för allvarliga skador. MIPS sitter på insidan av hjälmen, mellan hjälmen och huvudet. MIPS har ingen påverkan på passform eller ventilation och viktpåslaget är minimalt (ca 35g).

 

Låter det som mumbo jumbo?

19 år av världsledande forskning på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Karolinska Institutet, 3 doktorsavhandlingar, olycksfallsrekonstruktioner i världsklass och oberoende tester, bl.a. på Biokinetics testlab i Kanada, visar alla samma sak - det fungerar! MIPS finns dag i Cykel-, Skid-, Motorcykel- och Ridhjälmar. Fler segment kommer inom kort.
MIPS är ett svenskt bolag med säte i Danderyd och jobbar i dagsläget är det ett 20-tal hjälmvarumärken, fler är på gång in. Åter levererar den svenska entreprenörsandan.

Vilken hjärna väljer du?

Bilderna visar skillnaden med och utan MIPS. Ju mer rött, desto större risk för skada till följd av rotationskrafter från sneda islag. Låt inte priset på valet av din hjälm vara skillnaden.

Kom in till oss så hjälper vi dig hitta rätt MIPS hjälm för just dig – vi har massor av modeller att välja bland!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan