• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Reportage  Fem fördelar med cykling som motionsform

Fördelar med cykling som motionsform

Det finns många fördelar med cykel som motionsform jämfört med många andra idrotter. Vi ska här lista några av dessa fördelar som bör peka dig i riktningen att börja motionera på en cykel.

Fem fördelar med cykling som motionsform

1. Skonsamt för kroppen

Vi känner cyklister som motionerat i snart 40 år på en cykel utan att de lider av några större men. Ja, det ska i så fall vara behovet av att cykla. Det värsta man kan råka ut för i början är lite ont i rumpan och ömma nackmuskler – båda går över efter ett tag. Cykling är oerhört skonsamt mot leder och muskler och passar perfekt för de med t.ex. dåliga knän.

2. Man får se en massa vacker natur

Jämfört med promenader och löpning, så hinner man betydligt längre sträckor på samma tid. Jämför vi sedan med att stå på ett löpband på ett gym så blir skillnaden av episka proportioner. Samtidigt går det inte fortare än att du hinner ”ta in” allt. Kommer man till en ny stad eller plats är cykeln det perfekta fordonet för att man ska få en snabb och bra överblick.

3. Oerhört socialt

Få idrotter är så sociala i sitt utövande som cykel. Att cykla i en klunga innebär att man enkelt kan diskutera med cyklisten bredvid. Ja, förutom då tempot blir för högt och man behöver syret till att driva fram cykeln. Utöver detta så finns det en trevlig ”fika-kultur” inom cyklingen.

4. Utövare på olika nivåer kan träna tillsammans

Nämn den idrott där proffs och nybörjare kan få ut något av ett träningspass på samma sätt som i cykel? Nere på kontinenten kan man ofta se stora grupper av cyklister med både proffs och amatörer susa fram längs vägarna. Körs en hård backe väntar man på toppen för att återsamla gruppen. Blir sträckan för lång är det bara att svänga av, eller hoppa in efter fem mil. (Du kan ju försöka ge dig in på Barcelonas träning för att köra ett pass med Messi!?)

5. Du spar pengar och motionerar samtidigt

Använd cykeln till och från jobbet så blir du både smalare samtidigt som plånboken blir tjockare. Är du smart så använder du cykeln även för andra ärenden och dagliga göromål.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan