• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Reportage  Pearl Izumi tar ansvar för miljön

Pearl Izumi - om att ta ansvar för sin miljöpåverkan

År 2022 planerar Pearl Izumi att 90 procent av deras totala produktsortiment ska tillverkas av återvunna, förnybara eller organiska material.

Pearl Izumi tar ansvar för miljön

Från sitt huvudkontor i Louisville, Colorado, kommunicerade Pearl Izumi 2019 ett tydligt uttalande gällande deras "Sociala syfte" och det avslöjades flera ambitiösa mål för ökad hållbarhet.

Förutom direkta förändringar - som att minska användningen av klädhängare och papperskataloger - planerar företaget att introducera nya hållbara tekniska tyger för sin produktlinje. Innebär att 30 procent av Pearl Izumi-kollektionen för 2020 kommer att vara tillverkade av återvunnet material. Redan år 2022 planerar Pearl Izumi att 90 procent av dess totala produktlinje kommer att tillverkas av återvunna, förnybara eller organiska material.

Pearl Izumi's president, Chris Sword:

"Det här är helt enkelt vilka vi är och vad Pearl Izumi grundades på. Vi tror djupt på två saker: kärleken till att cykla, och ännu viktigare; kärlek till kommande generationer."

CREATING SUSTAINABLE CLOTHING

Pearl Izumi's slutliga mål är att klä cyklister och atleter med hållbara kläder. Nya hållbara och tekniska tyger kommer att presenteras för 2019/2020, ansvarsfullt producerad Merinoull och "Repreve", som är återanvänd polyester.

Fram till 2020 kommer 30% av Pearl Izumi's produktlinje att vara tillverkad av återvunna, förnybara och organiska material, och redan till 2022 är målet 90%.

MONITORING OUR SUSTAINABILITY PROGRESS

Pearl Izumi använder sig av det standardiserade ramverket The Higg Index, en industristandard med mätbara mål gällande hållbarhet/miljö, framtagen av Outdoor Industry Association (OIA) och The Sustainable Apparel Coalition.

Pearl Izumi är det första, och än så länge enda, företaget inom cykelkonfektion som rapporterar till Higg Index.

PRINTED CATALOGS ARE IN THE PAST

Precis som en av landets ledande cykelaffärer - Cykloteket, tryckte Pearl Izumi sin sista papperskatalog 2017. Hela sortimentet och all kommunikation finns nu på digitala plattformar.

Pearl Izumi spar årligen enbart på denna åtgärd 82 träd, 127.200 liter vatten och 8.411 liter olja.

BUILT TO LAST A LIFETIME

Den miljömässigt mest hållbara produkten, är den du inte behöver byta ut! Sedan 2008 har Pearl Izumi använt sitt testlabb för att kvalitetssäkra tyger, trådar och blixtlås så att de håller hela plaggets livstid.

Undvik slit-och-släng. Att titta på kvalitet och hållbarhet vid ditt nästa köp gör stor skillnad i ditt miljöavtryck. 

SMALL ACTIONS HAVE BIG IMPACT

Till årsskiftet 2019 tog Pearl Izumi bort alla sina traditionella Hang-Tags, d.v.s. flashiga etiketter med produktinformation. De är nu istället stora som kreditkort och 100% återvunna. 

På denna till synes lilla åtgärd spar de årligen 165 träd, 260.746 liter vatten och 17.046 liter olja.

TESTED: SUSTAINABLE SUPER-FABRICS

Riktigt cool film om hur framtidens material och plagg får genomgå sadistiska testar ledda av Pearl Izumi's textilguru Rob Pickles.
Vissa av plaggen kommer du att hitta på Cykloteket 2022.

PEARL IZUMI AND SOCIAL RESPONSIBILITY

Hur resonerar de angående miljöpåverkan på Pearl Izumi? Samt ett besök på The Renewal Workshop.
Minst sagt ett imponerande jobb, "Hatten av" säger vi!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan