• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Information  Hur fungerar förmånscykel?

Hur fungerar förmånscykel?

Förmånscykel har blivit alltmer vanligt bland företag runt om i Sverige. Många har ett allt för stillasittande arbete som har negativa effekter på hälsan. Att erbjuda anställda förmånscykel är ett bra initiativ av arbetsgivare som vill ha en välmående och högpresterande arbetsplats. Här reder vi ut hur förmånscykel fungerar.  

Vad är en förmånscykel?

Förmånscykel är en cykelförmån som går ut på att du som anställd smidigt och enkelt leasar valfri cykel från vårt sortiment av din arbetsgivare. Du som har tillgång till en förmånscykel får använda cykeln både till jobbrelaterade ändamål och privat. Eftersom denna leasing ses som en förmån, är den skattepliktig och du betalar genom bruttolöneavdrag.

Är det förmånligt med Förmånscykel?

Givetvis är förmånscykel en bra deal! Det är det absolut förmånligaste sättet att ha en cykel på. Du slipper betala hela summan av cykeln, det ingår en service per år och när leasingperioden är slut kan du välja på att lämna tillbaka cykeln, byta in den mot en ny, alternativt köpa ut den för restvärdet om du skulle vilja det.

Förmånscykel är bra för flera anledningar. Till exempel är cykel ett bra alternativ till att åka bil för att bidra till hållbart resande och bättre miljö. Genom att cykla i stället för att åka bil slipper du också betala dyra pengar på drivmedel samtidigt som du undviker bilköer, två otroliga fördelar med att låta bilen stå hemma. 

Vilka cyklar kan man välja som förmånscykel?

När du leasar cykel via Cykloteket kan du välja vilken förmånscykel du vill från vårt sortiment som ingår i kategorierna cyklar och elcyklar. Observera att elmoped, elscooter och elsparkcyklar inte ingår. Däremot har vi mängder av mtb, elcyklar, gravelbikes, racercyklar och lådcyklar som du kan välja som din tjänstecykel.

Du vet väl om att du inte behöver leasa en cykel som du kan använda som transportmedel till och från jobbet? Vi uppmanar givetvis till cykelpendling eftersom vi vet alla bra effekter det har på arbetsplatsens prestationer och personalens välmående men lockas du mer av tanken att skaffa en proffsig mtb eller gravelbike att träna med på fritiden, går det precis lika bra. Det bästa med förmånscykel är att det är helt upp till dig att bestämma vilken cykel du vill ha.

Är förmånscykel samma sak som att köpa cykel på företaget?

Nej det är två olika saker. Skillnaden mellan förmånscykel och köpa cykel på företaget är att förmånscykel är en leasingtjänst där anställda leasar cykeln via företaget under en tidsbestämd period. 

Hur kan arbetsgivare erbjuda cykelförmån?

Alla företag, stora som små, kan erbjuda sina anställa förmånscykel. Det som arbetsgivaren behöver göra är att kontakta oss via ett formulär som du hittar här. När ett kontrakt är skrivet mellan Bikelease och företaget kan anställda börja leasa cyklar via oss på Cykloteket.

Kan man köpa ut sin förmånscykel?

Man kan köpa ut sin förmånscykel för cykelns restvärde när leasingperioden är slut. Det är inget krav på att köpa ut cykeln, vill man istället lämna in den eller byta ut den mot en ny går det utmärkt.

Kontakta oss idag för att få veta mer om förmånscykel.

Hur får man förmånscykel?

För att leasa en förmånscykel måste man vara tillsvidareanställd. Förmånscykel är en förmån som anställda får ta del av genom sin arbetsgivare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan