• Cykelservice i världsklass
  • Enormt utbud av cykel
  • Räntefri delbetalning med SVEA
Tillbaka
Cyklopedin  Information  Vad kostar förmånscykel?

Vad kostar det med förmånscykel?

Förmånscyklar - En smart lösning för arbetsgivare anställda

Förmånscyklar är en alltmer populär förmån som erbjuds av arbetsgivare till sina anställda, och det finns många fördelar med detta koncept för både arbetsgivare och anställda.


Fördelar med förmånscyklar för arbetsgivare och anställda

För arbetsgivare kan förmånscyklar bidra till att minska sjukfrånvaron och öka produktiviteten på arbetsplatsen genom att uppmuntra anställda att cykla till jobbet. För anställda är förmånscyklar en utmärkt förmån eftersom de kan spara pengar på transportkostnader, få mer motion och förbättra sin hälsa.

Förmånsbeskattning av cykel - Så fungerar det

När det gäller förmånsbeskattning av cykeln är det viktigt att notera att en cykel förmånsbeskattas precis som andra förmåner såsom tjänstebil. Arbetstagaren betalar en skatt på värdet av cykeln, men endast på den del av förmånen som överstiger 3000 kr under ett år.

Hur man räknar på en förmånscykel - Kalkyl och restvärde

När vi räknar på kostanden för förmånscykel kollar vi på val av cykel, vad du har för marginalskatt samt cykelns restvärde. På vår hemsida hittar du en förmånskalkyl där du kan se din ungefärliga månadskostnad utifrån pris och marginalskatt. Du hittar kalkylen här.

Cykelns restvärde motsvarar hur mycket cykeln är värd när leasingtiden är slut. Restvärdet bestäms utefter cykelns skick och marknaden, men man kan uppskatta cykelns restvärde genom att räkna på cirka 20% av cykelns pris vid köp.

Bruttolöneavdrag på förmånscykel - Vad betyder det?

Bruttolöneavdraget på en förmånscykel innebär att arbetsgivaren drar av kostnaden för cykeln från den anställdes lön innan skatten dras av. Detta innebär att den anställda betalar för cykeln innan skatten dras av och därmed minskar den beskattade summan.

Sammanfattning - Förmånscyklar som hållbar och lönsam förmån

Sammanfattningsvis är förmånscyklar en hållbar och lönsam förmån för både arbetsgivare och anställda. Genom att uppmuntra till cykling som transportmedel kan företag bidra till en bättre miljö, ökad hälsa, högre produktivitet och inte minst gladare medarbetare.

Kontakta oss här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Cykloteket behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Cykloteket integritetspolicy.

Meny

Varukorg(0 artiklar )

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan